Nem találtam passzoló fejezetet, ezért itt indÃtom.
Mit tennétek olyan sérülésekkel a karosszérián, amire a "mély karc" már igen csak szégyellős kifejezés lenne?
Konkrétan: meghúzták az autót a parkolóban. A lemezek nem deformáltak, se horpadás, semmi nincs rajta, csak egy pár centis "marás" ami a lemezig elért.
Az én tippem:- A sérülés pár cm-s környezetének lehatárolása (pl. festőszalaggal)
- A sérülés kicsiszolása (pl. multiszerszámmal), rozsda eltávolÃtása, zsÃrtalanÃtás
- Valamilyen kitöltÅ‘ paszta felvitele, a seb begyógyÃtására (milyen pasztát érdemes használni?)
- A paszta száradás utáni sÃkba csiszolása (kicsit mélyebbre, hogy legyen hely a festék rétegeknek)
- Alapozó festék 2-3 rétegben (milyet érdemes?) (nem a paszta alá kell?)
- Záró festék réteg? Ez itt nagy kérdés. Van értelme a mindenhol kapható "szÃnhelyes" akril javÃtónak, vagy egy alaposab mosás leszedi azt is?
- Jó lenne valami lakk, de erre nincs részletesebb ötletem
- PolÃrozás?
Hmm próbálom mindent választani

. Ilyen karcok nehéz javÃtani mert horizontálisan vannak és nem tudsz betömÃteni a sérülés mint egy kavicsfelverÅ‘dés. Egy felverÅ‘désnél lehet rá rakni egy nagyobb festék pötty és maga a sérülés az olyan mint egy kis 'medence' úgyhogy az ott tartja a festék. A karcok nem nagyon fognak helyben tartani a festék, szóval több rétegekben kell betölteni és az sok idÅ‘ kell mert száradnia kell minden egyes réteg amit rá raksz. Ha nem teljesen száraz a rétegek között, az oldószerek fogják feloldani az alatta lévÅ‘ réteg és csak zselé lesz belÅ‘le. Ha meg vagy elégedve a réteg magassága a többi festékhez képest akkor le kell csiszolni szépen, finoman aztán ki kell polÃrozni a smirgli nyomok.
A tömÃtÅ‘pasztákkal ne is foglalkozz vele. Lehet kapni lakkot is és ezzel jobban lehet betölteni a sérülést. Alapozó nem kell ilyenkor, csak legyen rozsda és szilikon mentes. Meg lehet kapni javÃtó festékek a kereskedÅ‘ktÅ‘l és nem annyira drágább mint a bolti cuccok és pontos a szÃne. Pl. a Merci Obsidian Schwartz az csak 4,500 ft. Remélem hogy mindent tudtam választani de ha nem, akkor szóljál!
- Jesse