SzerzÅ‘ Téma: Ablaktisztítás  (Megtekintve 116 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Whiteshark

• Szívacs mester
  • *
  • Karma 1
Ablaktisztítás
« Dátum: Július 25, 2010, 04:14:09 »

Mivel sikerült sikeresen összekennem az ablakok szélét szilikonnal ahogy áttöröltem a gumicsikjait, és olyan zsíros lett, gondoltam kipróbálok valami újat. Eddig ÖKONET háztartási mindetudót használtam ablaktisztításra, de most kevertem egy saját szert: 40% ecet, 60% desztílált víz. Szerintem jó, kiváló zsíroldó, szép tiszta lesz utánna az üveg bár van egy kis szaga :o
Naplózva

Moric

• Mr 2 vödör
  • Karma 2
Re:Ablaktisztítás
« Válasz #1 Dátum: Július 25, 2010, 04:23:46 »

Mivel sikerült sikeresen összekennem az ablakok szélét szilikonnal ahogy áttöröltem a gumicsikjait, és olyan zsíros lett, gondoltam kipróbálok valami újat. Eddig ÖKONET háztartási mindetudót használtam ablaktisztításra, de most kevertem egy saját szert: 40% ecet, 60% desztílált víz. Szerintem jó, kiváló zsíroldó, szép tiszta lesz utánna az üveg bár van egy kis szaga :o

Kevesebb ecetet használsz nem lesz olyan erős a szaga. Idővel teljesen megszűnik az ecetszag.

Nem szabad sok ecetet használni, mert ha gyenge is, de sav. Az üveget nem, de a karosszéria többi elemét megmarhatja.
« Utoljára szerkesztve: Július 25, 2010, 04:42:06 írta Moric »
Naplózva

Apollo Auto

• Mr 2 vödör
  • Karma 7
    • Apollo Auto - Professzionális autókozmetika az otthonában!
« Válasz #2 Dátum: Július 25, 2010, 04:36:07 »

Ja és a vízkő foltok is oldja nem? Hallottam hogy ha be raksz egy kanál mosószert az is jó.
Naplózva

Whiteshark

• Szívacs mester
  • *
  • Karma 1
« Válasz #3 Dátum: Július 25, 2010, 05:37:37 »

Igen higítani fogom még egy kicsit deszt. vizzel. Alapvetően vigyázok hogy máshova ne nagyon kerüljön, szerencsére elég illékony, és hamar elpárolog.

A tükörről jut eszembe. A két külső visszapillantó tükrömön vannak az üvegen vakfoltok, (nem vízkő hanom olyan sárgás), ezeket mivel lehet elüntetni? Polírozással esetleg? Bár ha belül van akkor szart sem ér.
Naplózva

Apollo Auto

• Mr 2 vödör
  • Karma 7
« Válasz #4 Dátum: Július 25, 2010, 06:47:02 »

Igen higítani fogom még egy kicsit deszt. vizzel. Alapvetően vigyázok hogy máshova ne nagyon kerüljön, szerencsére elég illékony, és hamar elpárolog.

A tükörről jut eszembe. A két külső visszapillantó tükrömön vannak az üvegen vakfoltok, (nem vízkő hanom olyan sárgás), ezeket mivel lehet elüntetni? Polírozással esetleg? Bár ha belül van akkor szart sem ér.

Hmm, van képet róla?
Naplózva

Whiteshark

• Szívacs mester
  • *
  • Karma 1
« Válasz #5 Dátum: Július 25, 2010, 10:24:09 »

Hmm, van képet róla?
Hmm, van képet róla?
Well... Csináltam egyet, de mivel már sötét van csak vakuval tudtam, és így csalóka a kép úgy néz ki mintha vízkőfoltos lenne pedig nem. A fehér részen talán jobban látszik hogy a valóságban enyhén sárgás színű foltok vannak.

Illetve csak akartam a feltöltési könyvtár megtelt üzenetet kaptam
Naplózva

Apollo Auto

• Mr 2 vödör
  • Karma 7
« Válasz #6 Dátum: Július 25, 2010, 11:17:27 »

Well... Csináltam egyet, de mivel már sötét van csak vakuval tudtam, és így csalóka a kép úgy néz ki mintha vízkőfoltos lenne pedig nem. A fehér részen talán jobban látszik hogy a valóságban enyhén sárgás színű foltok vannak.

Illetve csak akartam a feltöltési könyvtár megtelt üzenetet kaptam

Oh, akkor szólok az admin-nak! Köszi!
Naplózva

Whiteshark

• Szívacs mester
  • *
  • Karma 1
« Válasz #7 Dátum: Július 27, 2010, 11:04:10 »

.
Naplózva

Apollo Auto

• Mr 2 vödör
  • Karma 7
« Válasz #8 Dátum: Július 27, 2010, 11:16:16 »

.

Hmm, nehéz látni de úgy néz ki hogy a tükör az már kopott a hátsó részén. A víz, idő, kosz, stb. idő után fogják 'lecsiszolni' a tükörnek a 'tükör film' és 'öregszik' és sárgul a tükör. Érdekes nézni való

« Utoljára szerkesztve: Július 27, 2010, 11:18:28 írta Apollo Auto »
Naplózva